Domácí paštika z kachních jater recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžička sůl 10 dkg máslo 2 ks cibule 0 lžiček tymián 1 dl bílé víno 15 dkg máslo na smažení 0 lžiček mletý pepř 0 dl smetana ke šlehání 2 lžíce mandlové lupínky 0 kg kachní játra
Postup Domácí paštika z kachních jater recept
Postup přípravy receptu
-
Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme 20 dkg vepřového mletého masa a 3 stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, 1 dl bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme.
Směs poté odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 10 dkg rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků.
Paštiku z kachních jater vylijeme do srnčího hřbetu nebo podobné formy.
Po vystydnutí a zatuhnutí mažeme domácí paštiku z kachních jater na pečivo a přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.
Paštiku lze vyrobit také z husích nebo kuřecích jatýrek.