Domácí paštika z kachních jater recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
10 dkg máslo
2 ks cibule
0 lžiček tymián
1 dl bílé víno
15 dkg máslo na smažení
0 lžiček mletý pepř
0 dl smetana ke šlehání
2 lžíce mandlové lupínky
0 kg kachní játra

Postup přípravy receptu

  1. Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme 20 dkg vepřového mletého masa a 3 stroužky nasekaného česneku. Přidáme půl lžičky tymiánu, 1 dl bílého vína a dusíme pod pokličkou alespoň 20 minut. Občas promícháme.

  2. Směs poté odstavíme z plotýnky a dáme do mixéru. Přidáme šlehačku a 10 dkg rozpuštěného másla. Ještě horké rozmixujeme dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme 2 lžíce nasekaných mandlových lupínků.

  3. Paštiku z kachních jater vylijeme do srnčího hřbetu nebo podobné formy.

  4. Po vystydnutí a zatuhnutí mažeme domácí paštiku z kachních jater na pečivo a přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.

  5. Paštiku lze vyrobit také z husích nebo kuřecích jatýrek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!