Domácí roláda recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 balíček vanilkový cukr
těsto
2 lžíce olej
5 ks vejce
0.3 balíčku prášek do pečiva
120 g cukr moučka
100 g hrubá mouka
krém
250 g máslo
150 g cukr moučka
2 lžíce hladká mouka
100 g mleté ořechy
náplň
3 dl mléko

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme krém. Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši a necháme ji vychladnout. Do vychladlé kaše vmícháme utřené máslo s cukrem a 100 g mletých ořechů.

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Nejdříve ušleháme žloutky s moučkovým cukrem. Přidáme olej a vmícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh. Pečící papír vymažeme a vysypeme moukou a nalijeme na něj těsto. Těsto krátce upečeme v dobře vyhřáté troubě.

  3. Ještě teplé těsto srolujeme v pomoučněné utěrce. Později vybalíme, pomažeme krémem a opět srolujeme.

  4. Domácí roládu ozdobíme podle fantazie, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!