Domácí rybí prsty s pečenými brambory recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks steak z pangase
příloha
sůl
30 g máslo
kmín
oregano
mletý černý pepř
500 g malé brambory
na obalení
2 ks vejce
citronová kůra
2 ks nastrouhané rohlíky

Postup přípravy receptu

  1. Rybí steaky nakrájíme na proužky. Smícháme nastrouhané rohlíky s citronovou kůrou a oreganem.

  2. Proužky ryby obalíme nejdříve v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance. Poklademe je na vymaštěný pekáček a dáme péct do trouby rozpálené na 200 °C. Rybí prsty pečeme zhruba 15 - 20 minut. V půlce pečení rybí prsty na pekáčku obrátíme.

  3. Mezitím si do jiného pekáčku (či zapékací mísy) naklademe pečlivě očištěné, napůl rozkrojené brambory, které necháme ve slupce. Přidáme máslo, sůl, pepř a kmín a dáme péct společné s prsty.

  4. Jako oblohu doporučuji k domácím rybím prstům s pečenými brambory mraženou zeleninu orestovanou na pánvi na trošce másla.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!