Domácí sekaná po vídeňsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks vejce 2 dkg máslo 12 dkg strouhanka 200 ml smetana ke šlehání 90 dkg mleté vepřové maso podle chuti sůl mletý černý pepř směs bylinek
Postup Domácí sekaná po vídeňsku recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozšleháme se solí a mletým pepřem a spolu s nasekanými bylinkami (saturejka, petrželka, pažitka) přidáme k mletému masu. Použijeme vepřové maso (plecko, bůček). Dobře propracujeme a v případě, že je směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.
Ze směsi vytvarujeme šišku nebo bochánek, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut. Potom přilijeme do vypečené šťávy ze sekané smetanu a ještě asi 15 minut dopékáme.
Domácí sekanou po vídeňsku podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem a zeleninovým salátem.