Domácí sekaná po vídeňsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2-3 ks vejce
2 dkg máslo
12 dkg strouhanka
200 ml smetana ke šlehání
90 dkg mleté vepřové maso
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
směs bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Vejce rozšleháme se solí a mletým pepřem a spolu s nasekanými bylinkami (saturejka, petrželka, pažitka) přidáme k mletému masu. Použijeme vepřové maso (plecko, bůček). Dobře propracujeme a v případě, že je směs příliš řídká, zahustíme ji strouhankou.

  2. Ze směsi vytvarujeme šišku nebo bochánek, vložíme do pekáče s rozehřátým máslem a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut. Potom přilijeme do vypečené šťávy ze sekané smetanu a ještě asi 15 minut dopékáme.

  3. Domácí sekanou po vídeňsku podáváme s bramborem, bramborovou kaší nebo bramborovým salátem a zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!