Domácí tiramisu recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- kakao 2 kelímky zakysaná smetana 2 kelímky smetana ke šlehání 1/2 l silná černá káva 2 balíčky cukrářské piškoty cinzano
Postup Domácí tiramisu
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme silnou kávu, osladíme podle chuti a necháme vychladnout
Než káva vychladne, ušleháme šlehačky a do nich zašleháme zakysané smetany, které osladíme a kápneme trochu cinzana nebo rumu
Dortovou nebo jinou formou vyložíme piškoty. Do vychladlé kávy přidáme také pár kapek cinzana nebo rumu. Kávou poléváme piškoty vyskládané ve formě. Na piškoty dáme část šlehačkové hmoty a na to opět piškoty. Přelijme kávou. Opět potřeme vrstvou šlehačky. Domácí tiramisu dáme nejlépe přes noc uležet do lednice
Před podáváním posypeme domácí tiramisu kakaem. Tiramisu podáváme vychlazené.