Domácí tortellini v hovězím vývaru recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 ks mrkev 1 sklenka bílé víno 300 g hovězí maso 1 ks řapíkatý celer podle chuti sůl 3 listy šalvěj 2 ks bobkový list 1 špetka muškátový oříšek těsto 3 špetky sůl 3 ks vejce 300 g hladká mouka náplň 1 ks vejce 100 g šunka 100 g parmazán podle potřeby mletý pepř zeleninový vývar
Postup Domácí tortellini v hovězím vývaru recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku si prosejeme se solí na kuchyňský vál. Do středu mouky rozklepneme vajíčka a nejprve prsty mouku s vejce promísíme. Pokračujeme rukama, dokud nám nevznikne homogenní a vláčné těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 10 - 15 minut odpočinout.
Mrkev, celer a cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Zeleninu orestujeme na troše másla a přidáme čisté a osušené maso nakrájené na kostičky. Základ okořeníme, přidáme bylinky a podlijeme bílým vínem. Víno necháme odpařit a při nízké teplotě vaříme do změknutí masa. Občas podléváme vodou nebo vývarem.
Šunku nasekanou nadrobno promícháme s vejcem, muškátovým oříškem a strouhaným parmazánem.
Těsto na tortellini vyválíme na tenký plát. Z plátu si vykrojíme kolečka o průměru 4 - 5 cm, která naplníme šunkovou náplní. Zabalíme do tvaru tortellin a vložíme je do vroucího hovězího vývaru. Polévku s tortellinami ještě jednou dobře provaříme a jakmile jsou tortellini hotové, polévku odstavíme. Tortellini jsou hotové, jakmile vyplavou na povrch. Z polévky odebereme bobkové listy.
Domácí tortellini v hovězím vývaru rozdělíme do misek či talířů, posypeme parmazánem a podáváme jako teplý první chod.