Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- česnek 200 g brambory majoránka cibule kmín veka 150 g kroupy sůl, pepř hladká mouka 250 g vepřová plec 300 g vepřová játra 250 g vepřový bok 1 ks vepřové koleno vepřové sádlo 500 g kysané zelí 1/2 ks vepřová hlava 200 g vepřové srdce 200 g vepřové ledviny
Postup Domácí vepřový prejt na kysaném zelí se zabíjačkovým ragú
Postup přípravy receptu
-
Očištěný vepřový bok, koleno, hlavu, část jater, ledvin a srdce dáme vařit do osolené vody a vaříme, dokud maso nezměkne. Poté jej vyjmeme, obereme z kostí a společně s uvařenými vnitřnostmi rozsekáme, nebo umeleme na jemno, přidáme namočenou veku
Vzniklý prejt ochutíme solí, pepřem, třeným česnekem a majoránkou, přendáme do sádlem vymazaného pekáče a upečeme v troubě do křupava
Vepřovou plec a zbylé vnitřnosti nakrájíme na kostky, nasekanou cibulku zpěníme na sádle, přidáme maso, kmín, pepř, sůl a česnek a dusíme do měkka. Nakonec dochutíme majoránkou
Kroupy uvaříme ve zbylém masovém vývaru, uvařené brambory rozšleháme s kouskem vepřového sádla, ochutíme česnekem, pepřem, solí, majoránkou a přidáme uvařené kroupy. Nasekanou cibulku zpěníme na kousku sádla do zlatavé barvy a poté s ním poléváme kaši
Na talíř nandáme kysané zelí, pečený domácí prejt, ragú a nastavovanou kaši, vše dozdobíme opečenou cibulkou v sádle.