Dort Malakov recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

40-50 ks piškoty
krém
120 g cukr
100 g máslo
3 ks žloutek
0.3 l smetana
100 g mandle
na ozdobu
šlehačka

Postup přípravy receptu

  1. V misce utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky s cukrem. Po lžičkách přikapáváme vychladlou smetanu s jemně umletými a předem spařenými mandlemi.

  2. Dortovou formu nebo formu na biskupský chlebíček vypláchneme studenou vodou. Můžeme ji i vyložit pergamenovým papírem tak, aby nad okrajem z formy vyčníval. Dno poklademe piškoty těsně vedle sebe, natřeme je krémem a znovu dáme piškoty i krém. Postup opakujeme. Navrch přijdou piškoty. Papír přes ně přehneme, zatížíme a necháme v chladu do druhého dne. Nemáme-li ve formě papír, přikryjeme piškoty papírem seshora.

  3. Druhý den dort vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehanou smetanou. Můžeme jej ještě i po stranách potřít meruňkovou zavařeninou nebo zavařeninou z rynglí či loupaných švestek.

  4. Na dort Malakov můžeme připravit i vanilkový krém nastavený moučnou kaší nebo jíškový krém s kávovou příchutí. Podle chuti do něj zamícháme také mleté mandle nebo oříšky.

  5. Dort Malakov nakrájíme a podáváme dle chuti a příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!