Dort Malakov recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 40-50 ks piškoty krém 120 g cukr 100 g máslo 3 ks žloutek 0.3 l smetana 100 g mandle na ozdobu šlehačka
Postup Dort Malakov recept
Postup přípravy receptu
-
V misce utřeme máslo a postupně přidáváme žloutky s cukrem. Po lžičkách přikapáváme vychladlou smetanu s jemně umletými a předem spařenými mandlemi.
Dortovou formu nebo formu na biskupský chlebíček vypláchneme studenou vodou. Můžeme ji i vyložit pergamenovým papírem tak, aby nad okrajem z formy vyčníval. Dno poklademe piškoty těsně vedle sebe, natřeme je krémem a znovu dáme piškoty i krém. Postup opakujeme. Navrch přijdou piškoty. Papír přes ně přehneme, zatížíme a necháme v chladu do druhého dne. Nemáme-li ve formě papír, přikryjeme piškoty papírem seshora.
Druhý den dort vyklopíme na mísu a ozdobíme šlehanou smetanou. Můžeme jej ještě i po stranách potřít meruňkovou zavařeninou nebo zavařeninou z rynglí či loupaných švestek.
Na dort Malakov můžeme připravit i vanilkový krém nastavený moučnou kaší nebo jíškový krém s kávovou příchutí. Podle chuti do něj zamícháme také mleté mandle nebo oříšky.
Dort Malakov nakrájíme a podáváme dle chuti a příležitosti.