Pangasius s hořčicovou omáčkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl 1 lžíce máslo 1/2 ks cuketa hladká mouka mletý bílý pepř citronová šťáva 200 ml smetana ke šlehání 1 lžíce hrubozrnná hořčice 500 g pangasius - rybí filety 1 ks strřední šalotka
Postup Pangasius s hořčicovou omáčkou
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Lžíci másla obalíme v hladké mouce
Na oleji opečeme porce ryby dozlatova. Potom je přendáme na talíř a uchováme na teple. Na výpeku orestujeme plátky cukety dorůžova, také je vyndáme a uchováme teplé
Do vzniklé šťávy podle potřeby přidáme olej, na kterém necháme osmahnout šalotku. Tu zalijeme smetanou, přidáme hořčici a kousek másla s moukou. Za stálého míchání vše přivedeme k varu a krátce povaříme na požadovanou hustotu
Porce pangase rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme opečenou cuketou a přelijeme teplou hořčicovou omáčkou. Pangasiuse s hořčicovou omáčkou podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem.