Pangasius s hořčicovou omáčkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžíce máslo
1/2 ks cuketa
hladká mouka
mletý bílý pepř
citronová šťáva
200 ml smetana ke šlehání
1 lžíce hrubozrnná hořčice
500 g pangasius - rybí filety
1 ks strřední šalotka

Postup přípravy receptu

  1. Porce ryby omyjeme, osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Cuketu omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi tenké proužky. Lžíci másla obalíme v hladké mouce

  2. Na oleji opečeme porce ryby dozlatova. Potom je přendáme na talíř a uchováme na teple. Na výpeku orestujeme plátky cukety dorůžova, také je vyndáme a uchováme teplé

  3. Do vzniklé šťávy podle potřeby přidáme olej, na kterém necháme osmahnout šalotku. Tu zalijeme smetanou, přidáme hořčici a kousek másla s moukou. Za stálého míchání vše přivedeme k varu a krátce povaříme na požadovanou hustotu

  4. Porce pangase rozdělíme na nahřáté talíře, obložíme opečenou cuketou a přelijeme teplou hořčicovou omáčkou. Pangasiuse s hořčicovou omáčkou podáváme s vařeným nebo opékaným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!