Pangasius na zelenině recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 2 lžíce olej 2 lžíce olej 2 lžičky sůl 1 lžička sůl 2 lžíce kmín 4 lžičky citronová šťáva 500 g mražená zelenina 4 ks pangasius 2 lžičky drcený knín
Postup Pangasius na zelenině
Postup přípravy receptu
-
Rybu necháme na utěrce "okapat". Jednotlivé filety lehce poprášíme solí, posypeme drceným i celým kmínem a zakápneme citronovou šťávou. Čistýma rukama koření vtlačíme do ryby (pouze po jedné straně)
Na pánvi rozehřejeme olej (máslo), přidáme mraženou zeleninu (směs brokolice, květáku, růžičkové kapusty a červené a žluté mrkve), na plátky nakrájený česnek (použila jsem naložený v chilli) a osolíme. Zeleninu promícháme a orestujeme doměkka. Hotovou zeleninu vyndáme a udržujeme teplou
Do výpeku přidáme olej (máslo) i na plátky nakrájený česnek, promícháme a necháme rozehřát. Vložíme filety pangasiuse kořeněnou stranou dolů a opečeme je dozlatova, otočíme a i druhou stranu opečeme
Teplé filety pangasiuse na zelenině naservírujeme kořeněnou stranou nahoru na talíře, přidáme teplou zeleninu a jako přílohu zvolíme dušenou nebo vařenou rýži.