Pangasius na rajčatové šťávě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- máslo citron 4 - 5 lžic sladká smetana 2 - 3 ks velké rajče hrubá sůl koření na ryby celý kmín 500 g pangasius - rybí filety
Postup Pangasius na rajčatové šťávě
Postup přípravy receptu
-
Pangasiuse rozmrazíme a ořežeme tučnější části, které ryba někdy má kolem svých okrajů. Pokapeme citronem a necháme chvíli stát. Zlehka potřeme rozpuštěným máslem
Po jedné straně bohatě pokmínujeme a osolíme čerstvě nadrcenou solí a trochou koření na ryby. Rybu otočíme a čerstvě rozkrojeným rajčetem (1 - 2ks) potíráme, přičemž rajče v ruce promačkáváme, abychom vytlačili co nejvíce zrníček a šťávy. Posypeme kořením na ryby. Zbytek rajčete vyhodíme nebo použijeme jinak
Pangasiuse necháme takto "marinovat" alespoň hodinu
Na pánvi rozpálíme lžičku másla. Zprudka po obou stranách rybu osmahneme, začneme tou pokmínovanou. Poté podlijeme malým množstvím vody, vymáčkneme zbylé rajče, necháme chvíli pod pokličkou podusit, stačí pár minut. Přilijeme pár lžic sladké smetany a necháme zprudka vysmahnout
Pangasius na rajčatové šťávě chutná samotný, ale kdo je zvyklý na přílohy, ten přidá vařený brambor, rýži nebo bramborovou kaši. Někomu postačí čerstvá zelenina.