Pangasius na rajčatové šťávě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

máslo
citron
4 - 5 lžic sladká smetana
2 - 3 ks velké rajče
hrubá sůl
koření na ryby
celý kmín
500 g pangasius - rybí filety

Postup přípravy receptu

  1. Pangasiuse rozmrazíme a ořežeme tučnější části, které ryba někdy má kolem svých okrajů. Pokapeme citronem a necháme chvíli stát. Zlehka potřeme rozpuštěným máslem

  2. Po jedné straně bohatě pokmínujeme a osolíme čerstvě nadrcenou solí a trochou koření na ryby. Rybu otočíme a čerstvě rozkrojeným rajčetem (1 - 2ks) potíráme, přičemž rajče v ruce promačkáváme, abychom vytlačili co nejvíce zrníček a šťávy. Posypeme kořením na ryby. Zbytek rajčete vyhodíme nebo použijeme jinak

  3. Pangasiuse necháme takto "marinovat" alespoň hodinu

  4. Na pánvi rozpálíme lžičku másla. Zprudka po obou stranách rybu osmahneme, začneme tou pokmínovanou. Poté podlijeme malým množstvím vody, vymáčkneme zbylé rajče, necháme chvíli pod pokličkou podusit, stačí pár minut. Přilijeme pár lžic sladké smetany a necháme zprudka vysmahnout

  5. Pangasius na rajčatové šťávě chutná samotný, ale kdo je zvyklý na přílohy, ten přidá vařený brambor, rýži nebo bramborovou kaši. Někomu postačí čerstvá zelenina.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!