Krkovička na pravých hřibech recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule voda 2 lžíce slunečnicový olej 1 svazeček čerstvá petrželka 2 lžičky mletá sladká paprika mletý černý pepř 2 ks rýže ve varných sáčcích 600 g krkovička bez kosti a kůže 1 hrst sušené hřiby dubové
Postup Krkovička na pravých hřibech
Postup přípravy receptu
-
Krkovičku omyjeme, osušíme, pokrájíme na řízky a potom na proužky o velikosti 1 x 1 x 5 cm. Sušené pravé dubáky namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přisypeme mletou sladkou papriku a za stálého míchání necháme v tuku rozpustit, přihodíme krkovičku a zprudka opékáme z každé strany do odpaření tekutiny. V této fázi maso nesolíme, aby zůstalo uvnitř pěkně šťavnaté a na povrchu s opečenou paprikovou kůrčičkou
Přidáme dubáky i s vodou, ve které byly namočené, osolíme, promícháme, přivedeme k varu, snížíme plamen na střední a dusíme přikryté pokličkou doměkka. Podle potřeby podlijeme malým množstvím horké vody a na závěr okořeníme čerstvě mletým černým pepřem
Krkovičku na pravých hřibech podáváme horkou s vařenou rýží, kterou posypeme čerstvou petrželovou natí.