Krkovička na pravých hřibech recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
voda
2 lžíce slunečnicový olej
1 svazeček čerstvá petrželka
2 lžičky mletá sladká paprika
mletý černý pepř
2 ks rýže ve varných sáčcích
600 g krkovička bez kosti a kůže
1 hrst sušené hřiby dubové

Postup přípravy receptu

  1. Krkovičku omyjeme, osušíme, pokrájíme na řízky a potom na proužky o velikosti 1 x 1 x 5 cm. Sušené pravé dubáky namočíme na 30 minut do teplé vody. Cibuli očistíme a pokrájíme na tenké měsíčky

  2. Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita, přisypeme mletou sladkou papriku a za stálého míchání necháme v tuku rozpustit, přihodíme krkovičku a zprudka opékáme z každé strany do odpaření tekutiny. V této fázi maso nesolíme, aby zůstalo uvnitř pěkně šťavnaté a na povrchu s opečenou paprikovou kůrčičkou

  3. Přidáme dubáky i s vodou, ve které byly namočené, osolíme, promícháme, přivedeme k varu, snížíme plamen na střední a dusíme přikryté pokličkou doměkka. Podle potřeby podlijeme malým množstvím horké vody a na závěr okořeníme čerstvě mletým černým pepřem

  4. Krkovičku na pravých hřibech podáváme horkou s vařenou rýží, kterou posypeme čerstvou petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!