Dort Pavlova recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 ml voda
6 ks bílek
400 g cukr krupice
ovoce
500 ml smetana ke šlehání
1 hrst lískové oříšky
čerstvé ovoce

Postup přípravy receptu

  1. Bílky vyšleháme s 200 g cukru do pevného sněhu. Dále svaříme 200 g cukru s 100 ml vody a horký rozvar za stálého míchání zašleháme do sněhu. Šleháme, dokud sníh není hodně hustý

  2. Stěrkou rozetřeme těsto na plech s pečícím papírem do kruhů. Vytvoříme 3 - 4 kusy podle toho, jak chceme mít dort velký nebo vysoký. Posypeme nastrouhanými ořechy a dáme péct asi na 20 minut při 160 °C

  3. Vychladlé pláty naplníme vyšlehanou šlehačkou a ovocem podle chuti tak, aby poslední plát byl otočený ořechy nahoru. Dort Pavlova ještě dozdobíme šlehačkou a ovocem a můžeme podávat

  4. Dort Pavlova podáváme jako vynikající zákusek.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!