Dort Pavlova recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 ml voda 6 ks bílek 400 g cukr krupice ovoce 500 ml smetana ke šlehání 1 hrst lískové oříšky čerstvé ovoce
Postup Dort Pavlova
Postup přípravy receptu
-
Bílky vyšleháme s 200 g cukru do pevného sněhu. Dále svaříme 200 g cukru s 100 ml vody a horký rozvar za stálého míchání zašleháme do sněhu. Šleháme, dokud sníh není hodně hustý
Stěrkou rozetřeme těsto na plech s pečícím papírem do kruhů. Vytvoříme 3 - 4 kusy podle toho, jak chceme mít dort velký nebo vysoký. Posypeme nastrouhanými ořechy a dáme péct asi na 20 minut při 160 °C
Vychladlé pláty naplníme vyšlehanou šlehačkou a ovocem podle chuti tak, aby poslední plát byl otočený ořechy nahoru. Dort Pavlova ještě dozdobíme šlehačkou a ovocem a můžeme podávat
Dort Pavlova podáváme jako vynikající zákusek.