Dort plný ovoce recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks vejce
50 g máslo
75 g solamyl
125 ml voda
1 lžička prášek do pečiva
50 g kokos
125 g cukr moučka
2 lžíce cukr moučka
15 g želatina
75 g hladká mouka
1 lžíce citronová šťáva
1 kelímek smetana ke šlehání
1 kelímek smetana ke šlehání
4 lžíce vlažná voda
1/2 konzervy kompotovaný ananas
125 ml pomerančový sirup
15 kuliček červené hroznové víno
1 konzerva kompotované exotické ovoce
1 balíček zružovač šlehačky+vanilkový cukr
1 balíček dortové želé čiré

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky s cukrem a vodou ušleháme do světlé pěny. Vmícháme rozpuštěné máslo a tuhý sníh z bílků a špetky soli. Mouku smícháme se solamylem a práškem do pečiva a sypkou směs přimícháme do směsi

  2. Těsto nalijeme do dortové formy (26 cm) vyložené pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut na 180 °C. Teplý korpus vyjmeme z formy, "stáhneme" papír a necháme vychladnout. Vychladlý korpus podélně rozkrojíme

  3. Pomerančovou šťávu smícháme s vodou, cukrem a citronovou šťávou. Do tekutiny metličkami vmícháme želatinu a směs uložíme do chladničky tuhnout

  4. Exotické ovoce necháme dobře okapat. Kuličky hroznového vína opláchneme a překrojíme. Smetanu vyšleháme dotuha a spolu s ovocem ji vmícháme do tuhnoucí želatinové směsi. Krémem potřeme spodní část korpusu a překryjeme druhou částí. Dort uložíme do chladničky tuhnout

  5. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a vanilkovým cukrem a tuhou šlehačkou potřeme okraje i povrch dortu. Kokos opražíme nasucho na pánvi, necháme vystydnout a dort bohatě posypeme, včetně krajů

  6. Kompotovaný ananas necháme okapat, překrájíme na malé kousky a poklademe je na šlehačkový krém. Pro ozdobu přidáme i několik kuliček hroznového vína

  7. Dortové želé připravíme podle návodu a ovoce na dortu přelijeme chladnoucí želatinou. Dort plný ovoce vložíme ještě do chladničky a necháme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!