Dort Sacher recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 150 g máslo 30 g kakao 150 g čokoláda na vaření 150 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr 150 g hladká mouka 1 lžička kypřící prášek podle potřeby tuk na vymazání kokos na vysypání na ozdobu čokoládová poleva na potření 1 sklenice meruňkový džem
Postup Dort Sacher recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu na vaření ve vodní lázni rozehřejeme. Ve šlehači ušleháme 150 g změklého másla s 150 g cukru moučka. Přidáme vanilkový cukr a postupně zašleháme 2 celá vejce a 4 žloutky. Potom přidáme rozpuštěnou čokoládu - lehce vychladlou. Ušleháme sníh ze 4 bílků a smícháme si mouku s práškem do pečiva a kakaem. Potom postupně do ušlehaného krému zamícháme střídavě směs mouky a sníh. Dobře promícháme.
Těsto nalijeme do dortové formy o průměru 26 cm, kterou předem vymažeme a vysypeme kokosem, ořechy či jen strouhankou. Těsto pečeme při 170 °C asi 40 - 45 minut. Upečený korpus na dort necháme vychladnout.
Vychladlý korpus vyklopíme, rozřízneme, potřeme meruňkovým džemem. Džem si ohřejte v mikrovlnce, aby byl horký a lépe prosákl. Džemem potřeme i vršek dortu. Celý Sacherův dort potřeme čokoládovou polevou.
Sacher dort dáme vychladit do druhého dne a potom krájíme nožem, namočeným v horké vodě, aby čokoláda nepraskala. Je možné upéct jej také na plechu, potřít pařížskou šlehačkou a přelít čokoládovou polevou.