Dort z bílé čokolády recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g máslo 200 g sušenky krém 2 lžíce pomerančový džus 2 lžíce med 400 g bílá čokoláda 600 ml smetana ke šlehání
Postup Dort z bílé čokolády recept
Postup přípravy receptu
-
Máslo necháme změknout. Sušenky rozdrtíme.Sušenky můžeme použít podle chuti. Dobré jsou máslové, kokosové i čokoládové. Máslo smícháme se sušenkami a vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřeme na dno dortové formy vyložené pečícím papírem. Sušenkový korpus zapečeme v předehřáté troubě na 180 °C nebo na 160 °C v horkovzdušné. Zapékáme asi 10 minut. Pak korpus necháme vychladnout.
Zatím si připravíme krém. Nad parou si rozehřejeme čokoládu spolu s džusem, medem a 150 ml smetany. Čokoládu roztopíme pomalu. Zbytek smetany ušleháme v tuhou šlehačku a pomalu smícháme s rozehřátou směsí. Krém nalijeme na vychladlý korpus a dáme do lednice ztuhnout aspoň na 3 hodiny.
Ztuhlý dort z bílé čokolády ozdobíme čerstvým ovocem, nakrájíme a můžeme podávat.