Dort ze zakysané smetany a želé recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 100 g cukr moučka 3 balíčky vanilkový cukr 750 g zakysaná smetana 1 balíček dětské piškoty 400 g čerstvé jahody 1 balíček bílá čokoládová poleva 1 balíček červené dortové želé
Postup Dort ze zakysané smetany a želé
Postup přípravy receptu
-
Jahody zbavíme lístečků, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky
Smetanu metličkou promícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem
Formu na dort vypláchneme studenou vodou, pokud použijeme plastovou, v případě kovové dortové formy použijeme alobal na vyložení
Dortové želé si připravíme podle návodu od výrobce. Do připravené formy nalijeme polovinu, poklademe částí jahod a přelijeme druhou polovinou želé. Ještě do teplého naskládáme vrstvu piškotů, co nejvíce k sobě
Tento základ necháme dobře vychladnout. Na studené piškoty a želé nalijeme polovinu smetany, do které nasypeme zbytek jahod. Dort uzavřeme zbytkem kysané smetany a opět vrstvou piškotů
Formu zakryjeme a dáme na noc do lednice ztuhnout
Druhý den dort opatrně vyklopíme a mřížkovitě ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Při podávání můžeme dort ozdobit čerstvými jahodami nebo šlehačkou, ale i sám o sobě chutná senzačně.