Dort ze zakysané smetany a želé recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

100 g cukr moučka
3 balíčky vanilkový cukr
750 g zakysaná smetana
1 balíček dětské piškoty
400 g čerstvé jahody
1 balíček bílá čokoládová poleva
1 balíček červené dortové želé

Postup přípravy receptu

  1. Jahody zbavíme lístečků, omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky

  2. Smetanu metličkou promícháme s vanilkovým i moučkovým cukrem

  3. Formu na dort vypláchneme studenou vodou, pokud použijeme plastovou, v případě kovové dortové formy použijeme alobal na vyložení

  4. Dortové želé si připravíme podle návodu od výrobce. Do připravené formy nalijeme polovinu, poklademe částí jahod a přelijeme druhou polovinou želé. Ještě do teplého naskládáme vrstvu piškotů, co nejvíce k sobě

  5. Tento základ necháme dobře vychladnout. Na studené piškoty a želé nalijeme polovinu smetany, do které nasypeme zbytek jahod. Dort uzavřeme zbytkem kysané smetany a opět vrstvou piškotů

  6. Formu zakryjeme a dáme na noc do lednice ztuhnout

  7. Druhý den dort opatrně vyklopíme a mřížkovitě ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Při podávání můžeme dort ozdobit čerstvými jahodami nebo šlehačkou, ale i sám o sobě chutná senzačně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!