Velikonoční nádivka s kešu oříšky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 6 - 8 stroužků česnek sůl 6 ks vejce 250 ml smetana 2 ks karotka 4 ks houska 300 g kuřecí prsa 4 řapíky řapíkatý celer mletý černý pepř 200 g moravské uzené 3 hrstě jarní bylinky 150 g kešu oříšky 200 g jarní cibulka s natí 500 g mleté maso mix 250 g anglická slanina (dlouhé plátky)
Postup Velikonoční nádivka s kešu oříšky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme potřebné ingredience. Kuřecí prsa očistíme a umeleme s uzeným masem. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo. Řapíkatý celer oloupeme a jemně nasekáme. Housky nakrájíme na drobné kostičky a zalijeme smetanou. Oloupaný česnek prolisujeme. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme najemno. Zelené bylinky usekáme. Použijeme kopřivu, petrželku či pažitku
Ve velké míse promícháme obě mletá masa se zeleninou a houskami namočenými ve smetaně. Přidáme jarní cibulky, česnek, bylinky a kešu oříšky. Masitou směs spojíme vejci a řádně prohněteme. Podle chuti osolíme a opepříme
Dvě chlebové formy vyložíme dlouhými plátky anglické slaniny a naplníme masovou směsí. Nádivku pečeme při 180 °C přibližně 60 minut
Velikonoční nádivku se zeleninou a oříšky můžeme podávat za tepla například k pečené drůbeži nebo bramborám se špenátem. Výborně však chutná i jen tak za studena.