Originální vepřová panenka recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 ks bílek
10 lžic hladká mouka
5 lžic kukuřičná mouka
600 g vepřová panenka

Postup přípravy receptu

  1. Vepřovou panenku očistíme, osušíme, vložíme do foliového pečícího rukávu a pevně z obou stran uzavřeme. Folii na několika místech propíchneme, vložíme do pekáče a v předehřáté troubě na 55 - 60 °C pečeme přibližně 1 hodinu a 45 minut

  2. Obě mouky prosejeme, promícháme a osolíme. Pečené maso zprudka zchladíme ve studené vodě, osušíme a rozdělíme na 3 porce. Panenku osolíme, potřeme ze všech stran bílkem a obalíme v mouce. Originální vepřovou panenku smažíme zprudka ve vyšší vrstvě oleje do zlatova

  3. Originální vepřovou panenku podáváme s bramborovým salátem nebo bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!