Velikonoční nádivka s medvědím česnekem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 5 ks vejce 100 g máslo 1 lžíce pažitka 6 ks rohlík tuk na vymazání muškátový květ 200 g kuřecí maso 200 g uzené maso mletý černý pepř strouhanka na vysypání 1 svazek medvědí česnek
Postup Velikonoční nádivka s medvědím česnekem
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí maso uvaříme v osolené vodě, poté ho vyjmeme, necháme vychladnout a vývar dáme stranou. Uzené maso bez kůže rozkrájíme na kousky. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Pažitku jemně nasekáme, medvědí česnek taktéž
Na pánvi rozpustíme máslo a rohlíky na něm opečeme. Vychladlé rohlíky pokapeme vývarem
V míse smícháme uzené a kuřecí maso, přisypeme vymačkané kostičky pečiva, žloutky ušlehané se solí, sůl, pepř, muškátový květ, nasekanou pažitku, medvědí česnek a tuhý sníh vyšlehaný z bílků
Zapékací misku vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Směs na velikonoční nádivku do misky nalijeme, uhladíme a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Nádivku s medvědím česnekem pečeme asi 45 minut
Velikonoční nádivku s medvědím česnekem po upečení nakrájíme a podáváme.