Velikonoční nádivka s masem a špenátem recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce olej sůl 150 - 200 ml vývar 4 ks vejce 1 ks cibule 5 ks rohlík 100 g anglická slanina 1 hrst čerstvá petrželka 200 g mleté vepřové maso mletý černý pepř máslo na vymazání strouhanka na vysypání 150 g čerstvý špenát strouhaný muškátový oříšek
Postup Velikonoční nádivka s masem a špenátem
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky. Špenát omyjeme a natrháme nebo jemně nasekáme
V hlubší pánvi na malém množství oleje necháme vyškvařit anglickou slaninu, potom přidáme cibuli a česnek a za stálého míchání necháme zesklovatět. Na tomto základu opečeme mleté maso, které ochutíme solí a pepřem a přidáme kousky špenátu. Jakmile špenát "zavadne", odstavíme pánev z tepla a směs necháme vychladnout
Žloutky oddělíme od bílků, ze kterých se špetkou soli ušleháme tuhý sníh. Ve větší míse zvlhčíme nakrájené rohlíky vývarem, přidáme masovou směs, nasekanou petrželku a žloutky, vše ochutíme solí, pepřem a muškátovým oříškem a propracujeme. Nakonec zlehka vmícháme ušlehaný sníh z bílku
Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou, naplníme syrovou velikonoční nádivkou a pečeme v předehřáté troubě při 180 °C dozlatova
Velikonoční nádivku s masem a špenátem můžeme podávat teplou, třeba s bramborovou kaší, ale i studenou jen tak na chuť.