Dračí drápy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 lžic olej
sůl
1 lžička solamyl
2 lžíce citronová šťáva
2 lžíce sójová omáčka
200 ml drůbeží vývar
750 g rybí filé bez kostí
500 g čínská zelenina (mražená)
2 lžíce rýžové víno
1 lžička koření 5 vůní

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filé omyjeme chladnou vodou, osušíme a osolíme. Samozřejmě pokapame citornovou šťávou a nakrájíme na nudličky široké 2 cm.

  2. Rozpálíme pánev s olejem a rybí kousky na ní zprudka orestujeme. Hotové kousky vyjmeme, osušíme a odložíme do tepla.

  3. Do pánve nasypeme zeleninou směs a orestujeme ji. Pak ji zalijeme sójovou omáčkou, rýžovým vínem a vývarem se solamylem. Tuto směs dusíme přibližně 10 minut nebo dokud směs nezhoustne.

  4. Zeleninu pak ochutíme kořením pěti vůní, promícháme a přidáme opečené kousky ryb. Společně dusíme další 2 minutky.

  5. Podáváme teplé s neochucenou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!