Drobenkový banánový koláč recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 1 ks vejce 60 g máslo skořice kakao 155 ml mléko 1/2 ks citron 1/2 balíčku prášek do pečiva kokos 100 g cukr krupice 3 ks banán 80 g cukr moučka cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr vanilkový cukr 120 g hrubá mouka 250 g polohrubá mouka tuk na vymazání 100 - 150 ml horká voda hrubá mouka na vysypání 100 g tuk (máslo)
Postup Drobenkový banánový koláč
Postup přípravy receptu
-
Citronovou šťávu smícháme s vanilkovým cukrem a horkou vodou, poté 5 minut provaříme. Banány (hrušky, jablka) oloupeme, rozkrojíme na polovinu a ponoříme do horké citronové šťávy. Necháme vychladnout, vyndáme a dáme oschnout
Mouku smícháme s práškem do pečiva a cukrem, přidáme vejce, mléko i rozpuštěný tuk a zaděláme hladké těsto
Těsto naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy (menší plech), uhladíme a poklademe banány
Hrubou mouku, cukr a změklé máslo smícháme v míse a vytvoříme si polosypkou drobenku. Podle chuti můžeme na drobenku použít vanilkový cukr nebo přidat skořici, kakao či kokos. Drobenkou hustě posypeme koláč
Drobenkový banánový koláč pečeme v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut na 180 °C. Před podáváním koláč ještě můžeme posypat moučkovým cukrem.