Plněné slané bochánky recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- olej sůl 1 ks vejce mléko 250 g hladká mouka sezamové semínko 250 g tučný tvaroh lněné semínko 1 balíček České buchty (Vitana)
Postup Plněné slané bochánky
Postup přípravy receptu
-
Do nádoby v pekárně nalijeme mléko a olej (řídíme se pokyny a uvedeným množstvím na krabičce). Přidáme tvaroh, špetku soli, přisypeme směs České buchty, mouku, přiložené suché kvasnice, lžičku cukru a zapneme na program Příprava těsta
Když těsto vykyne, tvoříme rukou malé bochánky, které klademe na připravené plechy s pečícím papírem
Troubu předehřejeme na 175°C
Bochánky chvilku necháme nakynout, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme semínky a zvolna upečeme
Vychladlé bochánky rozřízneme, ale nedokrojíme. Musí držet pohromadě
Podle chuti je namažeme máslem, nebo sýrem či pomazánkou. Podle fantazie plníme šunkou, sýrem, slaninou, kousky zeleniny. Jednoduše tím, co máme rádi
Plněné slané bochánky chutnají dobře i druhý den.