Drobenkový dezert s jablky recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

100 g máslo
4 ks jablko
2 lžíce med
1 - 2 lžíce mletá skořice
1,5 dl hladká mouka
1/2 dl ovesné vločky
3 - 4 lžíce třtinový cukr
1 - 2 špetky sušená citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na plátky, kterými vyložíme celou formu nebo menší teflonový plech (pekáček). Nemusíme vymazávat. Posypeme hustě mletou skořicí a pokapeme 1 - 2 lžícemi medu podle sladkosti jablek

  2. Z mouky, změklého másla, cukru a ovesných vloček uděláme těsto podobné drobence. Ochutíme citronovou kůrou. Těsto navrstvíme na jablka a máme hotovo, ještě trochu posypeme skořicí a už jen pečeme

  3. Drobenkový dezert s jablky pečeme na 175 °C asi 30 minut, jablka nám musí pěkně změknout a drobenka by měla být zlatavá a křupavá

  4. Drobenkový dezert s jablky podáváme ihned po vytažení z trouby. Nejlépe chutná teplý.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!