Drobenkový dezert s jablky recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 100 g máslo 4 ks jablko 2 lžíce med 1 - 2 lžíce mletá skořice 1,5 dl hladká mouka 1/2 dl ovesné vločky 3 - 4 lžíce třtinový cukr 1 - 2 špetky sušená citronová kůra
Postup Drobenkový dezert s jablky
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, vyjmeme jádřinec a nakrájíme na plátky, kterými vyložíme celou formu nebo menší teflonový plech (pekáček). Nemusíme vymazávat. Posypeme hustě mletou skořicí a pokapeme 1 - 2 lžícemi medu podle sladkosti jablek
Z mouky, změklého másla, cukru a ovesných vloček uděláme těsto podobné drobence. Ochutíme citronovou kůrou. Těsto navrstvíme na jablka a máme hotovo, ještě trochu posypeme skořicí a už jen pečeme
Drobenkový dezert s jablky pečeme na 175 °C asi 30 minut, jablka nám musí pěkně změknout a drobenka by měla být zlatavá a křupavá
Drobenkový dezert s jablky podáváme ihned po vytažení z trouby. Nejlépe chutná teplý.