Drobenkový koláč s tvarohem a meruňkami recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 hrnek cukr
1/2 hrnku cukr
2 ks vejce
1 ks vejce
125 g máslo
3-5 lžic mléko
1 hrnek mléko
prášek do pečiva
400 g meruňky
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
2 lžíce citronová šťáva
1/2 balíčku vanilkový pudinkový prášek
200 ml zakysaná smetana 16%
2 kelímky měkký polotučný tvaroh á 250 g

Postup přípravy receptu

  1. Omyté a vypeckované meruňky nakrájíme na větší kousky. Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh důkladně promícháme se zakysanou smetanou, oběma cukry, citronovou šťávou, vejcem a pudinkovým práškem rozmíchaným ve 3 lžících mléka. Prošlehanou náplň odložíme do chladu

  2. Připravíme si těsto, na jehož přípravu použijeme jako odměrku hrnek o obsahu 0,25 l. V míse promícháme mouku s cukrem a spolu s máslem připravíme drobenku. Poté jeden hrnek drobenky odebereme a odložíme stranou. Do mísy ke zbývající drobence přidáme prášek do pečiva, vejce a mléko a vše vymícháme v hladké těsto, které vlijeme do máslem vymazaného a moukou vysypaného koláčového plechu. Pak těsto poklademe ovocem, rovnoměrně posypeme drobenkou a nakonec rozprostřeme tvarohovou náplň. Pečeme zvolna v předehřáté troubě při 170°C přibližně 25 - 35 minut

  3. Vychladlý koláč s tvarohem a meruňkami nakrájíme na kousky a podáváme podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!