Drobenkový štrúdl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- na potření 1 ks vejce drobenka 160 g máslo 110 g cukr moučka 1 ks vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka těsto 500 g listové těsto náplň 200 g vlašské ořechy
Postup Drobenkový štrúdl recept
Postup přípravy receptu
-
Listové těsto rozdělíme na 2 díly a rozválíme na obdélníky.
Z másla, mouky a všeho cukru zpracujeme drobenku.
Na každé rozválené těsto nasypeme drobenku a posypeme nadrobno nasekanými ořechy. Štrúdly opatrně zavineme, přeneseme na plech vyložený pečícím papírem a potřeme vajíčkem.
Drobenkový štrúdl pečeme na 170 °C asi 30 minut, až je zlatavý. Poté už ho stačí jen vyjmout z trouby, nakrájet a pochutnávat si. Je výborný s čajem i kávou.