Drobivý makový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

1 - 2 lžíce kakao
3 dl mléko
4 lžíce med
1 lžička citronová kůra
200 g mletý mák
máslo na vymazání
400 g linecké těsto

Postup přípravy receptu

  1. Linecké těsto necháme rozmrazit a rozdělíme ho na polovinu. Půlku necháme světlou, do druhé části zapracujeme kakao. Nemusíme příliš pečlivě, těsto stejně budeme strouhat. Takže stačí mozaikovitě

  2. Menší plech vymažeme a těsto do něj střídavě na hrubém struhadle nastrouháme. Pomocí lžičky trochu urovnáme a jakoby zamáčkneme

  3. Z mletého máku, mléka, citronové kůry a medu vymícháme náplň, kterou rovnoměrně naneseme na těsto

  4. Drobivý makový koláč dáme péct do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 35 minut. Necháme trochu vychladnout

  5. Drobivý makový koláč rozdělíme na dezertní talířky a podáváme nejlépe ještě teplý. Chutná výborně doplněný vanilkovou zmrzlinou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!