Drobivý sněhový koláč recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

200 g máslo
2 lžičky prášek do pečiva
150 g cukr krupice
150 g cukr moučka
450 g hladká mouka
2 lžíce smetana na vaření
skořicový cukr
6 - 7 ks střední jablko
5 ks vejce (M)

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Žloutky oddělíme od bílků. Kyselejší jablka oloupeme a nastrouháme. Mouku s krupicovým cukrem promícháme s práškem do pečiva, přidáme žloutky, smetanu, máslo a rukama vypracujeme tužší těsto, které rozdělíme na 3 díly

  2. Jeden díl dáme do sáčku a v mrazáku necháme ztuhnout. Dva díly rozválíme nebo rukama roztáhneme na plech vyložený pečícím papírem. Na těsto pak rozložíme nastrouhaná jablka a posypeme skořicovým cukrem

  3. Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh, který rozprostřeme na vrstvu jablek. Na sníh nakonec nastrouháme ztuhlé těsto z mrazáku. Koláč dáme do vyhřáté trouby a pečeme dorůžova při 160 °C asi půl hodiny, záleží na typu trouby

  4. Drobivý sněhový koláč podáváme ke kávě či čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!