Drůbež na rozmarýnu a tymiánu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky majoránka
6 větviček tymián
2 větvičky rozmarýn
2 ks jarní cibulka
5 lžic rostlinný olej
2 lžičky dijonská hořčice
0.5 lžičky granulovaný česnek
hrubá sůl
1 lžička mletá sladká paprika
0.5 lžičky mletý černý pepř
1 ks kuře (jiná drůbež)
1 lžička harísa (chilli koření)
2 lžíce palmový olej

Postup přípravy receptu

  1. Tymián a rozmarýn omyjeme a opatrně osušíme. Do misky otrháme 3 větvičky tymiánu. Přidáme mletou papriku, česnek, pepř, majoránku, harísu nebo chilli, olej a hořčici. Vše důkladně smícháme a podle chuti osolíme.

  2. Kuře nebo kachnu podle potřeby očistíme, nasolíme zevnitř a potřeme připravenou pastou. Cibulky očistíme a vložíme spolu se zbylým tymiánem a rozmarýnem do drůbeže.

  3. Drůbež vložíme na pekáč, přelijeme 1dl vody a pečeme v troubě na "h" 2 hodiny. Poté potřeme drůbež palmovým olejem, teplotu zvýšíme na 180°C a za občasného obracení a podlévání pečeme do změknutí. Nakonec zvýšíme teplotu na 250°C a z obou stran necháme vypéct kůrčičku.

  4. Podáváme se zelím a knedlíkem, s rýží či bramborem. Záleží na chuti. Možné je vše.

  5. Samozřejmě čas na pečení lze upravit - podstatně zkrátil, ale máme raději delší dobu zpracování za podmínky, že se drůbež nevysuší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!