Drůbež na rozmarýnu a tymiánu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky majoránka 6 větviček tymián 2 větvičky rozmarýn 2 ks jarní cibulka 5 lžic rostlinný olej 2 lžičky dijonská hořčice 0.5 lžičky granulovaný česnek hrubá sůl 1 lžička mletá sladká paprika 0.5 lžičky mletý černý pepř 1 ks kuře (jiná drůbež) 1 lžička harísa (chilli koření) 2 lžíce palmový olej
Postup Drůbež na rozmarýnu a tymiánu recept
Postup přípravy receptu
-
Tymián a rozmarýn omyjeme a opatrně osušíme. Do misky otrháme 3 větvičky tymiánu. Přidáme mletou papriku, česnek, pepř, majoránku, harísu nebo chilli, olej a hořčici. Vše důkladně smícháme a podle chuti osolíme.
Kuře nebo kachnu podle potřeby očistíme, nasolíme zevnitř a potřeme připravenou pastou. Cibulky očistíme a vložíme spolu se zbylým tymiánem a rozmarýnem do drůbeže.
Drůbež vložíme na pekáč, přelijeme 1dl vody a pečeme v troubě na "h" 2 hodiny. Poté potřeme drůbež palmovým olejem, teplotu zvýšíme na 180°C a za občasného obracení a podlévání pečeme do změknutí. Nakonec zvýšíme teplotu na 250°C a z obou stran necháme vypéct kůrčičku.
Podáváme se zelím a knedlíkem, s rýží či bramborem. Záleží na chuti. Možné je vše.
Samozřejmě čas na pečení lze upravit - podstatně zkrátil, ale máme raději delší dobu zpracování za podmínky, že se drůbež nevysuší.