Drůbeží játra na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce olej 2 lžíce máslo 1 ks cibule 2 lžíce ocet balsamico 150 ml kuřecí vývar 150 ml suché červené víno 1 lžíce hnědý cukr 300 g kuřecí játra podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Drůbeží játra na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka.
Plátky jater osmažíme s cibulí na másle a oleji. Játra odendáme a výpek posypeme cukrem, který necháme lehce zkaramelizovat. Podlijeme vínem, octem balsamico a kuřecím vývarem. Hotovou omáčku ještě jednou provaříme s hotovými játry a podle chuti osolíme a opepříme.
Drůbeží játra na víně podáváme s rýží jako hlavní chod.