Drůbeží játra na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
2 lžíce máslo
1 ks cibule
2 lžíce ocet balsamico
150 ml kuřecí vývar
150 ml suché červené víno
1 lžíce hnědý cukr
300 g kuřecí játra
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Játra očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli nakrájíme na kolečka.

  2. Plátky jater osmažíme s cibulí na másle a oleji. Játra odendáme a výpek posypeme cukrem, který necháme lehce zkaramelizovat. Podlijeme vínem, octem balsamico a kuřecím vývarem. Hotovou omáčku ještě jednou provaříme s hotovými játry a podle chuti osolíme a opepříme.

  3. Drůbeží játra na víně podáváme s rýží jako hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!