Drůbeží krémová polévka s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g hrášek sůl 3 lžíce máslo 100 g pórek 2 lžíce hladká mouka mletý bílý pepř 125 ml sladká smetana 1 l drůbeží vývar 200 g vařené kuřecí maso
Postup Drůbeží krémová polévka s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso taktéž nakrájíme na kostičky.
V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme pórek a krátce jej na másle podusíme. Pak jej zaprášíme moukou a necháme lehce orestovat. Zalijeme studeným vývarem a dobře vše rozmícháme, aby v polévce nebyly žmolky.
Polévku uvedeme do varu a vaříme asi 25 minut na mírném ohni. Přidáme smetanu, dochutíme bílým pepřem, solí a opět necháme krátce přejít varem. Polévku přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařené maso a hrášek.
Můžeme přidat i jiné druhy zeleniny nebo zeleninu obměňovat podle chuti.