Drůbeží krémová polévka s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g hrášek
sůl
3 lžíce máslo
100 g pórek
2 lžíce hladká mouka
mletý bílý pepř
125 ml sladká smetana
1 l drůbeží vývar
200 g vařené kuřecí maso

Postup přípravy receptu

  1. Pórek očistíme a nakrájíme na kostičky. Maso taktéž nakrájíme na kostičky.

  2. V hrnci rozpustíme máslo. Přidáme pórek a krátce jej na másle podusíme. Pak jej zaprášíme moukou a necháme lehce orestovat. Zalijeme studeným vývarem a dobře vše rozmícháme, aby v polévce nebyly žmolky.

  3. Polévku uvedeme do varu a vaříme asi 25 minut na mírném ohni. Přidáme smetanu, dochutíme bílým pepřem, solí a opět necháme krátce přejít varem. Polévku přecedíme přes jemné sítko a přidáme vařené maso a hrášek.

  4. Můžeme přidat i jiné druhy zeleniny nebo zeleninu obměňovat podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!