Kuřecí prsa na pomerančích recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek 1 lžíce sůl 1 lžička sůl 50 g máslo 1 lžíce solamyl 1 ks pomeranč 1 ks pomeranč 1 ks pomeranč 1 ks citron 1 lžíce bazalka 800 g kuřecí prsa 1 lžička mletý bílý pepř 2 ks červená paprika 1 lžíce sójová omáčka 2 lžíce sójová omáčka 2 lžíce olej na smažení
Postup Kuřecí prsa na pomerančích
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí prsa nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Šťávu z pomeranče, sójovou omáčku, utřený česnek a nasekanou bazalku promícháme a krátce povaříme. Necháme vychladnout a do marinády vložíme kuřecí plátky. Přikryjeme, vložíme do chladničky a necháme marinovat přes noc
Poté plátky osmažíme na rozpáleném oleji po obou stranách. Plátky uchováváme teplé. Do výpeku nalijeme zbylou marinádu a prohřejeme. Přidáme vymačkanou šťávu z citronu i z pomeranče, sójovou omáčku a zahustíme solamylem se solí rozmíchaným ve trošce vody. Vše provaříme a nakonec omáčku zjemníme máslem
Servírovací tác poklademe dokola kolečky papriky, doprostřed rozložíme plátky masa a zalijeme je omáčkou. Můžeme proložit plátky pomeranče
Kuřecí prsa na pomerančích podáváme s vařenou rýží.