Drůbeží maso na medu recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 lžíce med 1 dl bílé víno 1 lžička Vegeta 1 dl masový vývar 2 lžíce sójová omáčka 400 g drůbeží maso
Postup Drůbeží maso na medu
Postup přípravy receptu
-
Drůbeží maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší medailonky nebo na nudličky. Na pánvi rozehřejeme olej a maso na něm lehce opečeme
Troubu předehřejeme na 200 °C
Sójovou omáčku, med, vegetu, vývar a víno vymícháme na zálivku
Opečené maso i s výpekem přendáme do zapékací misky, přelijeme částí zálivky a dáme zapéct. Během pečení přeléváme zbytkem marinády
Drůbeží maso na medu můžeme podávat pouze s tmavým pečivem, ale vhodnou přílohou je i rýže.