Drůbeží polévka s pórkem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks cibule 4 kuličky nové koření 3 lžíce hladká mouka 10 kuliček černý pepř 4 ks kuřecí křídla 1 ks velká mrkev 50 g strouhaný eidam 1 ks velký pórek 300 g kuřecí krky 1 ks vejce (L) 1 balíček kuřecí skelety
Postup Drůbeží polévka s pórkem
Postup přípravy receptu
-
Kuřeci skelety, krky a křídla očistíme. Cibuli i se slupkou překrojíme a nasucho na pánvi opečeme řezem dolů. Stroužky česneku oloupeme. Maso, cibuli a česnek zalijeme větším množstvím studené vody, osolíme, přidáme celý pepř a nové koření. Vše vaříme velmi pozvolna, dokud není maso měkké
Mezitím si připravíme zeleninu a těstíčko. Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Mrkev oškrábeme, omyjeme a nastrouháme nahrubo. V misce rozšleháme vejce s moukou v hladké těstíčko. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr. Těstíčko nesolíme, ani nepepříme, abychom nesrazili sýrovou chuť
Hotový kuřecí vývar scedíme a podle potřeby dochutíme. Libové maso obereme z kostí. Vývar opět přivedeme k varu a přidáme nastrouhanou mrkev a nakrájený pórek. Jakmile zelenina změkne, snížíme teplotu a do polévky malou lžičkou zavaříme sýrové nočky
Nakonec do drůbeží polévky vmícháme kuřecí maso a podáváme teplé. K drůbeží polévce s pórkem můžeme servírovat pečivo nebo nasucho opečené toasty.