Drůbeží tlačenka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 lžíce majoránka
2 lžičky vegeta
0.5 kg klobása
1 ks slepice
2 lžičky grilovací koření
1 lžička drcený kmín
0.5 kg drůbeží játra
4 ks vejce natvrdo
1 lžička mletý černý pepř
0.5 kg vepřové kůže
drůbeží maso

Postup přípravy receptu

  1. Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže, odřezky a podobně) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí, vepřovou kůži a syrová játra pomeleme. Klobásku a uvařená vajíčka nakrájíme na kostky.

  2. Vše dáme do mísy. Přidáme koření a vše dobře promícháme. Přidáme syrová vejce a polévky tolik, abychom získali hustou hmotu. Směs naplníme do tlačenkových střev a vaříme na mírném ohni 20 minut na jedné a 20 minut na druhé straně. Po uvaření necháme tlačenku vychladnout.

  3. Drůbeží tlačenku nakrájíme a podáváme, jak má kdo rád. Samozřejmě s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!