Drůbeží tlačenka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 1 lžíce majoránka 2 lžičky vegeta 0.5 kg klobása 1 ks slepice 2 lžičky grilovací koření 1 lžička drcený kmín 0.5 kg drůbeží játra 4 ks vejce natvrdo 1 lžička mletý černý pepř 0.5 kg vepřové kůže drůbeží maso
Postup Drůbeží tlačenka recept
Postup přípravy receptu
-
Slepici, zbytky drůbežího masa (kosti, kůže, odřezky a podobně) a vepřovou kůži uvaříme. Maso obereme s kostí, vepřovou kůži a syrová játra pomeleme. Klobásku a uvařená vajíčka nakrájíme na kostky.
Vše dáme do mísy. Přidáme koření a vše dobře promícháme. Přidáme syrová vejce a polévky tolik, abychom získali hustou hmotu. Směs naplníme do tlačenkových střev a vaříme na mírném ohni 20 minut na jedné a 20 minut na druhé straně. Po uvaření necháme tlačenku vychladnout.
Drůbeží tlačenku nakrájíme a podáváme, jak má kdo rád. Samozřejmě s čerstvým pečivem.