Dušená cuketa se sýrem tofu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

podle potřeby
olej
cibule
rajče
kečup
bujón
zelená paprika
sterilovaná kukuřice
strouhaný uzený sýr
papriková pomazánka
cuketa nebo tykev
bílé nebo uzené tofu

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Vezmeme cuketu nebo tykev, očistíme a nakrájíme na obdélníky, rajče a papriky naporcujeme podle libosti (jako na lečo). Sterilovanou kukuřici slijeme a necháme na sítku okapat. Tofu sýr rozkrájíme na kostky.

  2. Cibulku osmahneme na oleji dorůžova, přidáme nakrájenou cuketu a necháme ji trochu změknout. Poté přidáme papriku, rajčata a dusíme stejně jako lečo. Opět necháme mírně změknout, vhodíme kukuřici, tofu kostky a krátce podusíme. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a necháme projít varem. Podlijeme šťávou z bujónu, kečupu a paprikové pomazánky. Ještě prohřejeme.

  3. Nejlepší je podávat dušenou cuketu se sýrem tofu s rýží a salátem z čínské kapusty, případně hlávkovým salátem.

  4. Množství ingrediencí volíme podle vlastní chuti a počtu strávníků.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!