Dušená hovězí roštěná s dýňovým krémem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 2 - 3 lžíce olej sůl vývar 1 - 2 lžíce máslo 1 ks brambory 1 ks cibule 1 ks mrkev 200 g dýně 20 g čerstvý zázvor 3 řapíky řapíkatý celer mletý černý pepř 4 plátky hovězí roštěná 150 ml smetana (12%)
Postup Dušená hovězí roštěná s dýňovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Plátky hovězí roštěné očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme na jemno. Řapíky celeru a větší mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou dýni a menší bramboru nakrájíme na drobno a na másle podusíme doměkka
Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova a poté je vyjmeme. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli, česnek a čerstvý zázvor. Pak přidáme celer a mrkev, vše krátce orestujeme, vrátíme maso, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Měkké plátky masa vyjmeme a uchováme na teple. K základu přidáme připravenou dýni s bramborem a vše rozmixujeme na hladký krém. Dýňový krém podle chuti osolíme, opepříme, podle potřeby naředíme smetanou nebo vývarem a krátce povaříme
Dušenou hovězí roštěnou rozdělíme na porce, přelijeme dýňovým krémem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, moučné noky nebo jen pečivo.