Dušená hovězí roštěná s dýňovým krémem recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
2 - 3 lžíce olej
sůl
vývar
1 - 2 lžíce máslo
1 ks brambory
1 ks cibule
1 ks mrkev
200 g dýně
20 g čerstvý zázvor
3 řapíky řapíkatý celer
mletý černý pepř
4 plátky hovězí roštěná
150 ml smetana (12%)

Postup přípravy receptu

  1. Plátky hovězí roštěné očistíme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli, česnek a zázvor nasekáme na jemno. Řapíky celeru a větší mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Očištěnou dýni a menší bramboru nakrájíme na drobno a na másle podusíme doměkka

  2. Na oleji zprudka opečeme plátky masa z obou stran dorůžova a poté je vyjmeme. Na výpeku necháme zesklovatět cibuli, česnek a čerstvý zázvor. Pak přidáme celer a mrkev, vše krátce orestujeme, vrátíme maso, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka. Měkké plátky masa vyjmeme a uchováme na teple. K základu přidáme připravenou dýni s bramborem a vše rozmixujeme na hladký krém. Dýňový krém podle chuti osolíme, opepříme, podle potřeby naředíme smetanou nebo vývarem a krátce povaříme

  3. Dušenou hovězí roštěnou rozdělíme na porce, přelijeme dýňovým krémem a podáváme. Vhodnou přílohou jsou opečené brambory, moučné noky nebo jen pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!