Dušená kachna na kari recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks kachna
2 dl bílé víno
marináda
2 ks cibule
1 ks citron
0.5 lžičky kari koření
1 lžička mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu očistíme, odebereme z ní sádlo a ve slané vodě ji uvaříme do poloměkka. Pak ji vyjmeme, necháme trochu vychladnout a vykostíme. Maso nakrájíme na kostky. Z citronu vymačkáme šťávu a vydlabeme dužinu.

  2. Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Smícháme ji s kořením a citronovou šťávou. Do směsi vsypeme kostky z kachny a necháme asi hodinu marinovat.

  3. Po hodině ve vyšší pánvi rozpálíme tuk z kachny a vložíme marinovanou směs. Zprudka ji opečeme a podlijeme asi polovinou bílého vína, osolíme a přidáme citronovou dužinu. Za občasného podlévání zbylým vínem dusíme maso pod poklicí doměkka.

  4. Na konci dušení sejmeme pokličku a šťávu vysmahneme. Dušenou kachnu na kari pak ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!