Dušená kachna na kari recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 1 ks kachna 2 dl bílé víno marináda 2 ks cibule 1 ks citron 0.5 lžičky kari koření 1 lžička mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Dušená kachna na kari recept
Postup přípravy receptu
-
Kachnu očistíme, odebereme z ní sádlo a ve slané vodě ji uvaříme do poloměkka. Pak ji vyjmeme, necháme trochu vychladnout a vykostíme. Maso nakrájíme na kostky. Z citronu vymačkáme šťávu a vydlabeme dužinu.
Cibule oloupeme a nasekáme najemno. Smícháme ji s kořením a citronovou šťávou. Do směsi vsypeme kostky z kachny a necháme asi hodinu marinovat.
Po hodině ve vyšší pánvi rozpálíme tuk z kachny a vložíme marinovanou směs. Zprudka ji opečeme a podlijeme asi polovinou bílého vína, osolíme a přidáme citronovou dužinu. Za občasného podlévání zbylým vínem dusíme maso pod poklicí doměkka.
Na konci dušení sejmeme pokličku a šťávu vysmahneme. Dušenou kachnu na kari pak ihned podáváme.