Rajčatová salsa se slaninovými brambory recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
sůl
4 ks rajče
1 ks chilli paprička
olivový olej
mletý pepř
3 plátky anglická slanina
1 ks červená paprika
12 ks malé brambory
1 ks bílá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Předehřejeme si troubu na 180 °C. Vezmeme plech a vyložíme ho pečícím papírem (papír nejdříve zmačkejte, na plechu pak lépe leží)

  2. Brambory i se slupkou omyjeme a pečlivě osušíme. Pokud budou větší, tak je rozkrojíme na půlky nebo měsíčky. Brambory vyskládáme vedle sebe na pečící papír. Posolíme a dáme do trouby. Až brambory začnou zlátnout, tak je obrátíme. Až uvidíme, že začínají opět zlátnout, obrátíme je zpět. Vezmeme si slaninu a rozkrájíme na malé plátky. Plátek slaniny položíme na každou bramboru. Necháme dopékat cca 20 minut

  3. Mezitím si vezmeme 4 větší rajčata a oloupeme. Uděláme to následovně: Nakrojíme horní část rajčete do kříže a necháme asi minutu ve vroucí vodě, poté je vložíme do studené vody a během pár vteřin již jde slupka bez problémů dolů. Nakrájíme na měsíčky. Červenou papriku zbavíme semínek a nakrájíme na kusy, to uděláme i s bílou paprikou a chilli papričkou (nebo namísto chilli papričky můžeme přidat 1 lžíci pálivé mleté papriky). Základ na rajčatovou salsu rozmixujeme v mixéru několika pulzy v pyré. Kdo chce, může přidat oregano. Na pánev si dáme kapku olivového oleje a na plátky nakrájený česnek. Zlehka osmahneme (nesmí zhnědnout) a přidáme připravenou směs. Dusíme ji, až zmizí všechna voda a vznikne husté pyré

  4. Rajčatovou salsu podáváme se slaninovými brambory. Zdobíme čerstvou bylinkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!