Dušená kapusta na slanině recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
2 stroužky česnek
sůl
50 g cibule
30 g sádlo
600 g kapusta
30 g hladká mouka
1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na nudličky, podlijeme osolenou vodou a odkrytou krátce podusíme. Cibuli očistíme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Kapustu scedíme, ale vývar nevyléváme. Česnek očistíme a prolisujeme nebo utřeme.

  2. Na pánvi zesklovatíme slaninu, přidáme sádlo a osmažíme na něm usekanou cibuli. Vložíme scezenou kapustu, přidáme sůl, pepř, česnek a podlijeme trochu vývarem z kapusty. Směs dusíme.

  3. Když je kapusta měkká, zaprášíme ji moukou, osmahneme, podlijeme a dodusíme.

  4. Podáváme- li kapustu jako hlavní pokrm, podáváme k ní bramborové krokety nebo smažené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!