Dušené fazolky s rajčaty a paprikou recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

olej
vývar
1 lžíce petrželka
strouhaný sýr
1 svazek jarní cibulka
2 ks středně velké rajče
2 ks bílá paprika
světlá hotová jíška
500 g čerstvé zelené fazolové lusky

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na jemná kolečka. Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek sloupneme a prolisujeme

  2. Na oleji necháme zpěnit cibulku, vmícháme papriky, fazolky, rajčata a česnek. Směs osolíme, opepříme a restujeme asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vývarem a udusíme do měkka. Šťávu podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a vmícháme usekanou petrželovou nať

  3. Hotové fazolky se zeleninou rozdělíme do misek, posypeme sýrem a podáváme s křupavou bagetou nebo nasucho opečeným toastovým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!