Dušené fazolky s rajčaty a paprikou recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- olej vývar 1 lžíce petrželka strouhaný sýr 1 svazek jarní cibulka 2 ks středně velké rajče 2 ks bílá paprika světlá hotová jíška 500 g čerstvé zelené fazolové lusky
Postup Dušené fazolky s rajčaty a paprikou
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na jemná kolečka. Omytá rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a i s natí nakrájíme na jemné kroužky. Česnek sloupneme a prolisujeme
Na oleji necháme zpěnit cibulku, vmícháme papriky, fazolky, rajčata a česnek. Směs osolíme, opepříme a restujeme asi 2 minuty. Potom vše zalijeme vývarem a udusíme do měkka. Šťávu podle potřeby zahustíme hotovou jíškou a vmícháme usekanou petrželovou nať
Hotové fazolky se zeleninou rozdělíme do misek, posypeme sýrem a podáváme s křupavou bagetou nebo nasucho opečeným toastovým chlebem.