Dušené kotlety na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 100 ml olej 1 ks cibule 2 lžičky sójová omáčka 4 plátky vepřová kotleta 3 lžíce sladký kečup 1 lžička worcesterská omáčka 50 ml červené nebo bílé víno podle chuti sůl koření na steaky
Postup Dušené kotlety na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Den předem kotlety omyjeme a zakapeme olejem.
Druhý den rozehřejeme pánev s olejem. Vložíme kotlety, okořeníme je a maso necháme zatáhnout. Přidáme cibuli a česnek nasekané najemno, krátce osmahneme a podlijeme vínem. Kotlety necháme dusit, než změknou. Pak výpek ochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou a trochou rajského protlaku nebo kečupem. Dušené kotlety na víně ještě krátce podusíme a můžeme podávat.
Dušené kotlety na víně podáváme s brambory v jakékoliv úpravě nebo jen s pečivem.