Dušené kotlety na víně recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
100 ml olej
1 ks cibule
2 lžičky sójová omáčka
4 plátky vepřová kotleta
3 lžíce sladký kečup
1 lžička worcesterská omáčka
50 ml červené nebo bílé víno
podle chuti
sůl
koření na steaky

Postup přípravy receptu

  1. Den předem kotlety omyjeme a zakapeme olejem.

  2. Druhý den rozehřejeme pánev s olejem. Vložíme kotlety, okořeníme je a maso necháme zatáhnout. Přidáme cibuli a česnek nasekané najemno, krátce osmahneme a podlijeme vínem. Kotlety necháme dusit, než změknou. Pak výpek ochutíme worcesterskou a sójovou omáčkou a trochou rajského protlaku nebo kečupem. Dušené kotlety na víně ještě krátce podusíme a můžeme podávat.

  3. Dušené kotlety na víně podáváme s brambory v jakékoliv úpravě nebo jen s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!