Dýňová krémová polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce olej
1 lžička pepř
1 lžíce zakysaná smetana
15 g čerstvý zázvor
0.5 l zeleninový vývar
150 ml suché bílé víno
1 lžíce hnědý cukr
3 lžíce pomerančová šťáva
1 ks bílá cibule
500 g dýně žlutá (tykev)
podle chuti
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji zesklovatíme nasekaný zázvor a cibuli. Přidáme nakrájenou dýni a opékáme asi minutku. Přimícháme cukr a necháme zase minutku rozpouštět. Podlijeme bílým vínem. Přilijeme vývarem, opepříme, osolíme. Dusíme do měkka cca 15 minut.

  2. Vše rozmixujeme ponorným mixérem. Přimícháme zakysanou smetanu a pomerančovou šťávu a už nevaříme. Ještě promixujeme.

  3. Otrháme koriandr a ozdobíme jím polévku v talíři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!