Dýňová krémová polévka s kari recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

0,5 hrnečků olej
1 špetka sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks dýně
1 lžička kari koření
2 l zeleninový vývar
1 kelímek sladká smetana
2 lžičky drcený barevný pepř
1 ks bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Velkou cibuli nasekáme nadrobno a na rozehřátém oleji osmahneme dozlatova. V závislosti na druhu dýně, buď dýni oloupeme, nebo neloupeme (například hokaido). Nyní přidáme dýni nakrájenou na kostky, zalijeme silným zeleninovým vývarem a povaříme cca 20 až 25 minut, dokud nám dýně nezměkne

  2. Po uvaření si dýňovou polévku propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme ručním mixérem. Vzniklý dýňový krém ochutíme barevným pepřem, kari kořením, podle chuti osolíme a přidáme sladkou smetanu (velký kelímek)

  3. Dýňovou krémovou polévku ještě chvilku povaříme na mírném plameni a přidáme do ní lžíci másla. Máslo zjemní chuť a dýňový krém získá krásný lesk. Mezitím si nakrájíme na kostky bílé pečivo a na rozpálené pánvi s trochou oleje osmahneme

  4. Dýňovou krémovou polévku s kari servírujeme na hlubokém talíři s pár kostkami bílého pečiva.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!