Květákové nočky recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 4 - 5 ks vejce strouhanka 1 lžíce petrželka majoránka olivový olej na smažení mletý barevný pepř bylinková sůl 1 ks menší květák 1 lžíce černá sezamová semínka
Postup Květákové nočky
Postup přípravy receptu
-
Menší květák dobře omyjeme, zbavíme košťálu a rozdělíme na růžičky, které uvaříme doměkka v osolené vodě. Květák scedíme a necháme trochu prochladnout
Květák vsypeme do misky, rozmačkáme vidličkou a přidáme vejce s veškerým kořením a bylinkami.. Stále promačkáváme vidličkou a začneme přidávat strouhanku, dokud nemáme tak hustou směs, že z ní půjdou tvořit nočky. Strouhanky je třeba podle velikosti vajec a množství květáku asi 1 - 2 hrstí, nesmíme to přehnat, jinak budou květákové nočky moc tvrdé. Podle chuti ještě přisolíme bylinkovou solí a nakonec vmícháme sezamová semínka
Na oleji rozpálíme větší množství oleje a pomocí dvou lžic tvoříme nočky, které do oleje opatrně vkládáme. Protočíme během smažení tak, aby byly ze všech stran zlatavé
Smažené květákové nočky podáváme jako klasický smažený květák nebo jako chuťovku.