Dýňová polévka hokaido recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks brambory
1 ks cibule
2 plátky celer
1 ks mrkev
1 ks vývar z kostky
1 kelímek smetana na vaření
400 g dýně hokaido
podle chuti
česnek
sůl
bylinky
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev, kousek celeru (podle chuti - asi jako mrkve), 3 brambory a cibuli nakrájíme na menší kostky. Dýni hokaido rozkrojíme a vydlabeme dužinu se semínky. Na jednu polévku pro 4 osoby použijeme asi půl dýně (asi 400 g). Vydlabanou, neloupanou a omytou dýni nakrájíme na malé kostky.

  2. Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a brambory, potom

  3. přidáme nakrájenou dýni. Zalijeme horkou vodou (asi 1 l), přihodíme zeleninový vývar v kostce, osolíme, opepříme a povaříme 10 - 15 minut.

  4. Když je vše měkké, rozmixujeme tyčovým mixerem na hustotu pyré. Přidáme bylinky (majoránka, provensálské koření apod.) a polévku naředíme smetanou na vaření nebo mlékem. Nakonec polévku dochutíme a případně doředíme. Do polévky Hokaido můžeme ještě přidat česnek a nakrájený párek, ale nemusí být.

  5. Dýňovou polévku hokaido ihned po dovaření podáváme na stůl k jídlu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!