Dýňová polévka hokaido recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks brambory 1 ks cibule 2 plátky celer 1 ks mrkev 1 ks vývar z kostky 1 kelímek smetana na vaření 400 g dýně hokaido podle chuti česnek sůl bylinky mletý černý pepř
Postup Dýňová polévka hokaido recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, kousek celeru (podle chuti - asi jako mrkve), 3 brambory a cibuli nakrájíme na menší kostky. Dýni hokaido rozkrojíme a vydlabeme dužinu se semínky. Na jednu polévku pro 4 osoby použijeme asi půl dýně (asi 400 g). Vydlabanou, neloupanou a omytou dýni nakrájíme na malé kostky.
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a brambory, potom
přidáme nakrájenou dýni. Zalijeme horkou vodou (asi 1 l), přihodíme zeleninový vývar v kostce, osolíme, opepříme a povaříme 10 - 15 minut.
Když je vše měkké, rozmixujeme tyčovým mixerem na hustotu pyré. Přidáme bylinky (majoránka, provensálské koření apod.) a polévku naředíme smetanou na vaření nebo mlékem. Nakonec polévku dochutíme a případně doředíme. Do polévky Hokaido můžeme ještě přidat česnek a nakrájený párek, ale nemusí být.
Dýňovou polévku hokaido ihned po dovaření podáváme na stůl k jídlu.