Dýňová polévka s praženými mandlemi recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks česnek 0 ks celer 2 ks petržel 1 ks muškátový oříšek 200 ml smetana na vaření 1 ks dýně hokaido podle chuti sůl bobkový list celý pepř mletý černý pepř na ozdobu mandle
Postup Dýňová polévka s praženými mandlemi recept
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme litr klasického zeleninového vývaru (kořenová zelenina - celer a petržel, bobkový list, celý pepř, sůl a voda). Dužninu dýně hokaido nakrájíme na kousky. Nasekané mandle zlehka opražíme.
Kousky dýně přidáme spolu s několika stroužky česneku do zeleninového vývaru a vaříme, dokud dýně nezměkne. Poté necháme polévku trochu vychladnout a ponorným mixérem pevné části rozmixujeme. Přidáme smetanu na vaření a nastrouhaný muškátový oříšek. Krátce povaříme a případně doladíme chuť pepřem a solí.
Dýňovou polévku ozdobíme praženými mandlemi a hned podáváme.