Dýňová polévka s praženými mandlemi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks česnek
0 ks celer
2 ks petržel
1 ks muškátový oříšek
200 ml smetana na vaření
1 ks dýně hokaido
podle chuti
sůl
bobkový list
celý pepř
mletý černý pepř
na ozdobu
mandle

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme litr klasického zeleninového vývaru (kořenová zelenina - celer a petržel, bobkový list, celý pepř, sůl a voda). Dužninu dýně hokaido nakrájíme na kousky. Nasekané mandle zlehka opražíme.

  2. Kousky dýně přidáme spolu s několika stroužky česneku do zeleninového vývaru a vaříme, dokud dýně nezměkne. Poté necháme polévku trochu vychladnout a ponorným mixérem pevné části rozmixujeme. Přidáme smetanu na vaření a nastrouhaný muškátový oříšek. Krátce povaříme a případně doladíme chuť pepřem a solí.

  3. Dýňovou polévku ozdobíme praženými mandlemi a hned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!