Hustá květáková polévka s vejci a brambory recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
4 ks vejce
máslo
400 g brambory
voda
1 ks květák
pepř mletý
4 lžíce hladká mouka
muškátový oříšek
petrželová nať
drcený kmín
600 ml polotučné mléko

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme a na růžice a dáme vařit do osolené vody do skoro měkká

  2. V hrnci si připravíme z mouky a másla jíšku, kterou zalijeme vodou a vývarem z květáku. Pak našleháme, přidáme brambory, kmín, podle potřeby dolijeme vodou a vaříme brambory do skoro měkká. Přidáme květák a zalijeme mlékem a povaříme a zašleháme vejce

  3. Květákovou polévku ochutíme muškátovým oříškem, petrželovou natí, solí, pepřem a necháme krátce projít varem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!