Hustá květáková polévka s vejci a brambory recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 4 ks vejce máslo 400 g brambory voda 1 ks květák pepř mletý 4 lžíce hladká mouka muškátový oříšek petrželová nať drcený kmín 600 ml polotučné mléko
Postup Hustá květáková polévka s vejci a brambory
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme a na růžice a dáme vařit do osolené vody do skoro měkká
V hrnci si připravíme z mouky a másla jíšku, kterou zalijeme vodou a vývarem z květáku. Pak našleháme, přidáme brambory, kmín, podle potřeby dolijeme vodou a vaříme brambory do skoro měkká. Přidáme květák a zalijeme mlékem a povaříme a zašleháme vejce
Květákovou polévku ochutíme muškátovým oříškem, petrželovou natí, solí, pepřem a necháme krátce projít varem.