Hustá polévka z uzeného žebra recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
50 g máslo
80 g krupice
mletý pepř
2 lžíce polévkové koření
1 ks uzené žebro
150 g mražená zeleninová směs

Postup přípravy receptu

  1. Uzené žebro omyjeme a dáme uvařit do horké vody. Když je maso měkké, vyjmeme kosti a maso nakrájíme na drobné kousky

  2. Na másle opražíme zeleninovou směs a rozmixujeme. Do rozmixovaného základu vmícháme krupici a chvíli restujeme. Pak zalijeme vývarem ze žebra a rozmícháme na hustou kaši. Okořeníme, vmícháme kousky uzeného masa a prohřejeme

  3. Hustou polévku z uzeného žebra odstavíme, vmícháme dvě rozšlehaná vejce a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!