Hustá polévka z uzeného žebra recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce 50 g máslo 80 g krupice mletý pepř 2 lžíce polévkové koření 1 ks uzené žebro 150 g mražená zeleninová směs
Postup Hustá polévka z uzeného žebra
Postup přípravy receptu
-
Uzené žebro omyjeme a dáme uvařit do horké vody. Když je maso měkké, vyjmeme kosti a maso nakrájíme na drobné kousky
Na másle opražíme zeleninovou směs a rozmixujeme. Do rozmixovaného základu vmícháme krupici a chvíli restujeme. Pak zalijeme vývarem ze žebra a rozmícháme na hustou kaši. Okořeníme, vmícháme kousky uzeného masa a prohřejeme
Hustou polévku z uzeného žebra odstavíme, vmícháme dvě rozšlehaná vejce a můžeme podávat.